Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Alexander Ramselaar

kunstverzamelaar

Sinds een jaar of tien koop ik kunst. In de beginjaren af en toe eens een werk bij een Rotterdamse galerie van met name Rotterdamse kunstenaars, nu vooral nationaal en internationaal. Het verzamelen blijkt een hardnekkig virus, ik zal er wel nooit meer vanaf komen….

De verzameling bestaat inmiddels uit schilderijen, foto’s, sculpturen en enkele video’s van bekende maar ook minder bekende kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Ik kan niet zeggen dat ik focus op een of meer thema’s of type werken, wel op vooral jonge talentvolle kunstenaars. Mijn ogen, intuïtie en gevoel zijn steeds leidend bij een aanschaf. Een lijn kan ik daarin (nog) niet ontdekken, al ontspinnen zich wel verhaallijnen tussen de werken en begint de verzameling meer en meer onderlinge samenhang te vertonen.

Verzamelen voelt als een pad dat zich als het ware vanzelf plaveit, gedreven door het innerlijke en door passie, naar iets moois, waarvan ik nog niet weet hoe het er uiteindelijk uit zal zien. En route biedt het me doorzichten, kijkgenot en ontspanning maar ook veel plezier in de ontmoetingen met kunstenaars, galeriehouders en andere verzamelaars en kunstgeinteresseerden in Nederland, Europa, maar soms ook ver daarbuiten. Kunst kopen en beleven voelt wel als een zeer solistisch proces dat zich niet leent voor compromissen.

Contactinformatie
AlexanderRamselaarAlexander Ramselaar

AlexanderRamselaar