Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

organisatie

Gemeentemuseum Den Haag

Van trappenhuis tot Erezaal; in iedere ruimte valt iets moois te ontdekken.

Het schitterende Art Deco gebouw uit 1935, ontworpen door de architect H.P. Berlage, is ervoor gemaakt om je al dwalend te verrassen. In de door daglicht overgoten zalen komen topstukken van 20ste-eeuwse iconen als Pablo Picasso, Wassily Kandinsky, Claude Monet, Constant, Francis Bacon en Louise Bourgeois tot leven. Het leidt je langs hedendaagse kunstenaars als Panamarenko, Marlene Dumas, Frank Stella en Daniel Richter en kleurrijke muurschilderingen van Sol LeWitt.

Het Gemeentemuseum Den Haag bezit de grootste collectie werken van Piet Mondriaan ter wereld. In de spectaculaire Mondriaan & De Stijl vleugel zie je hoe Piet Mondriaan zich ontwikkelt van getalenteerd landschapsschilder tot pionier van de moderne kunst.

En in de zalen met zeldzaam Delfts blauw, Haags zilver en glinsterend glas van de klassieke oudheid tot heden ervaar je de pracht en praal waarmee mensen zich al eeuwenlang omringen. Dit geldt ook voor de couture van het Gemeentemuseum die eens per jaar schittert in een overweldigende modeshow.

Verwonder je in de verrassende Wonderkamers, een hele verdieping speciaal ingericht om op een eigentijdse, kleurrijke en interactieve manier kennis te maken met de brede kunstcollectie van het Gemeentemuseum. Een unieke kunstzinnige ervaring, voor iedereen jong van geest (Momenteel zijn de wonderkamers gesloten. Voorjaar 2013 gaan de vernieuwde wonderkamers weer open).

Contactinformatie

Stadhouderslaan 41

2517 HV Den Haag

Nederland

Telefoon +31703381111

www.gemeentemuseum.nl/