Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

1

deluxe

Kenmerkend voor het deluxe trainingsprogramma My first Art Collection is het interactieve karakter van de programmaonderdelen en de persoonlijke aandacht voor de deelnemers. Uniek is het feit dat alle programmaonderdelen worden geleid door professionals die tot de top van de Nederlandse kunstwereld behoren.

De deelnemers leren in direct contact met de docenten en de andere groepsleden gericht kijken naar actuele beeldende kunst en oefenen in het op een persoonlijke manier beoordelen van kunstwerken. In het verlengde hiervan wordt het debatteren over kunst getraind. Deelnemers verwerven basiskennis van actuele beeldende kunst in mondiaal perspectief en ontdekken hoe de kunstmarkt werkt. Daarbij worden zij volop in de gelegenheid gesteld om contacten aan te knopen met degenen die kunst maken, presenteren en verkopen, wat van waarde is voor iedere (toekomstige) kunstverzamelaar.

Alle edities van MfAC kennen een heel eigen, op de stad afgestemd programma met inhoudelijk vergelijkbare programmaonderdelen die worden gekleurd door docenten, verzamelaars, galeries en culturele instellingen uit de omgeving zelf. In iedere stad is een kunstmuseum partner. Bij enkele programmaonderdelen, bijvoorbeeld tijdens de mock auction en bij bezoeken aan kunstbeurzen komen de groepen van verschillende steden samen.